Ik zoek een
in

Rooms Katholieke Basisschool Valkenburg in Heemstede

in Heemstede

Rooms Katholieke Basisschool Valkenburg
AdresMolenwerfslaan 9
Postcode 2103TC
Plaats Heemstede
Telefoon0235472575
Websitewww.valkenburgschool.nl
Emaildirectie.valkenburg@stichtingdelasalle.nl

Aanvullende informatie

Brede school

Wat is een brede school

In de brede school werken professionals samen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Zoals een kinderdagverblijf, basisschool, buitenschoolse opvang en kinderwerk. Wij organiseren samen activiteiten, maken afspraken over hoe kinderen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen en delen onze kennis over de ontwikkeling van kinderen. Een brede school is dus een bundeling van krachten die voor kinderen en ouders toegevoegde waarde heeft. De Molenwerf, Molenwerfslaan 7-9-11 in Heemstede, is zo´n brede school. In Heemstede uniek door de samenwerking tussen een kinderdagverblijf en een school. En dat bovendien binnen één gebouw.

Wie zijn wij

Brede school de Molenwerf bestaat uit kinderdagverblijf Pierewiet, de Valkenburgschool, buitenschoolse opvang De Molenwerf en activiteitencentrum De Molenwerf van Casca. Deze instellingen geven onderwijs, bieden opvang en organiseren activiteiten. We werken nauw samen, maar behouden onze eigen identiteit. Samen vormen we de brede school: vanzelfsprekend voor kinderen en zichtbaar voor de ouders en de wijk.

Brede school De Molenwerf

De Molenwerf biedt opvang, onderwijs en naschoolse activiteiten in een dagarrangement voor kinderen van 0-12 jaar. Het is een leuke en leerzame aanvulling op hun ontwikkeling om een andere en toch `eigen` plek te hebben naast thuis. Met een breed aanbod aan activiteiten willen we een plek zijn waar iedereen graag komt. Daarbij hebben we oog voor wat kinderen nodig hebben en wat ze willen; we nemen hen serieus. Positief nieuws krijgt aandacht, successen worden gevierd. En ieder kind mag er zijn, letterlijk en figuurlijk. Kinderdagverblijf, basisschool en buitenschoolse opvang zitten samen in één gebouw. Daardoor kunnen we elkaar gemakkelijk vinden en zijn de lijnen kort. De kleinschaligheid levert ook een vertrouwde omgeving op voor kinderen. We delen niet alleen het gebouw, maar ook onze ideeën over opvoeden en onze kennis over kinderen. Zo ontstaat een doorgaande lijn en kunnen kinderen na het kinderdagverblijf gemakkelijk doorstromen naar het basisonderwijs. Al dan niet in combinatie met de buitenschoolse opvang.  

Verrijking

Als brede school willen we een afspiegeling zijn van de maatschappij. De kracht van De Molenwerf is dat hier kinderen komen met verschillende achtergronden en thuissituaties. We zien dat als een verrijking. Kinderen leren van elkaar en leren respect te hebben voor de eigenheid van anderen. Wat wij bieden aan kinderen en ouders heeft ook meerwaarde voor de wijk.  

Partners in opvoeding

Wij zien ouders en de brede school als gezamenlijke partners in de opvoeding. Daarom informeren we ouders regelmatig over onze ervaringen, activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Ook vragen we hun mening over wat we doen en hoe we dat doen. Voor ouders die hun kind(eren) op ons kinderdagverblijf en basisschool brengen, organiseren we gezamenlijke bijeenkomsten. En als we signalen opvangen dat een kind niet lekker in zijn vel zit, of als we ons zorgen maken over een kind, delen we dat uiteraard met de betreffende ouders.  

De Molenwerf

De naam De Molenwerf sluit aan bij de locatie aan de Molenwerfslaan, waar onze brede school gevestigd is. Een naam en locatie die herkenbaar zijn binnen de gemeente Heemstede. Bovendien roept “werf” de associatie op met bedrijvigheid, een plaats waar gewerkt wordt, een plaats waar iets te doen is.De kinderwindmolen in het logo staat voor dynamiek. De wieken van de molen zijn de verschillende samenwerkingspartners, verbonden met elkaar en   daardoor met elkaar mee in beweging, reagerend op (maatschappelijke) ontwikkelingen. De gekleurde wieken van de windmolen stralen uit dat de organisatie draait op betrokkenheid, (kind)vriendelijkheid, plezier en openheid.

Locatie


Staat uw school er niet tussen? Meld u nu aan!