Ik zoek een
in

We zetten voor u enkele anti pest methoden op een rijtje;

 Anti pest methoden: Wij zetten enkele methoden voor u op een rijtje.

 

Stichting Omgaan met Pesten

In de samenleving is het noodzakelijk dat je je als mens kunt verweren en kunt opkomen voor jezelf in contact met anderen. Het is belangrijk om op een goede manier voor jezelf op te komen, zodat anderen niet over je grenzen heen gaan. Stichting Omgaan met Pesten helpt daar bij.Ga naar Omgaan met Pesten.

Leefstijl

 Met behulp van Leefstijl stimuleert u kinderen en jongeren zich te ontwikkelen tot sociaal vaardige, betrokken en zelfstandige volwassenen.Ga naar Leefstijl

KiVa

KiVa is een succesvol antipestprogramma dat in Nederland en in Finland bewezen effectief is. KiVa is gebruiksvriendelijk, vernieuwend en heeft concrete materialen voor leerkrachten, leerlingen en ouders. KiVa richt zich op de rol van de groep bij het voorkomen en stoppen van pesten.Ga naar KiVa.

 

 

M5

De aanpak van M5 brengt het structureel pestgedrag op school in beeld en geeft school de mogelijkheid om pesters te helpen met stoppen. Pas wanneer het structurele pesten op school gestopt is, kan een school de sociale veiligheid van haar leerlingen waarborgen.Ga naar M5.

Pestbriefje

  Het  Pestbriefje neemt beide kinderen in bescherming en helpt de pesterijen zo snel en geruisloos mogelijk te laten stoppen. Maar als zelfs dit niet helpt dan volgen er dwingende maatregelen.Ga naar Pestbriefje.

No Blame

De No Blame methode is oplossingsgerichte een aanpak om pesten te laten ophouden. Steeds meer scholen zijn zich de afgelopen jaren bewust geworden van het belang van preventie, maar omdat ongewenst gedrag nooit helemaal te voorkomen is, moet er ook een goed antwoord zijn op situaties waarbij preventie niet meer toereikend is.Ga naar No Blame.

 

Kanjertraining

De Kanjertraining is bedoeld voor jongeren die niet lekker in hun vel zitten, moeilijk aansluiting kunnen vinden bij leeftijdsgenoten of weinig greep hebben op hun eigen gedrag. Het kind kan gepest worden, of juist pest-, grensoverschrijdend- of agressief gedrag vertonen.Ga naar Kanjertraining. 

 

 

Staat uw school er niet tussen? Meld u nu aan!