Ik zoek een
in

Werken aan de schrijfbeweging!

Werken aan de schrijfbeweging!

 

Een nieuwe serie uitnodigende schrijflessen voor de Bovenbouw van het basisonderwijs!

 

DE OPBRENGST DONEREN WE AAN KIKA, STICHTING KINDEREN KANKERVRIJ

 

Waarom Werken aan de schrijfbeweging!?

Om leerkrachten en leerlingen van groep 6, 7 en 8 te motiveren om met de hand te blijven schrijven, náást  het gebruik van het toetsenbord. Schrijven met de hand geeft zoveel meer dan enkel letters op papier. Onze voornaamste drijfveer is het positief effect van schrijven op de coördinatie en ontwikkeling van hersenfuncties. Anno 2015 beschikken we over de wetenschappelijke onderzoeksmogelijkheden om dat effect zichtbaar te maken. Minstens drie hersendelen moeten bij de schrijfbeweging razendsnel samenwerken. Deze set wil graag een kwaliteitslabel aan de schrijfles meegeven. Iedere motorische vaardigheid vraagt oefening en met deze set wordt die op een uitnodigende, afwisselende en onderbouwde wijze mogelijk gemaakt.

De set bestaat uit 50 uitgewerkte schrijflessen met 20 werkbladen. Bij iedere les wordt het doel ervan vermeld en de werkwijze uitgelegd. Naast klassikaal, kunnen leerlingen op reguliere basisscholen er zelfstandig mee werken. De set is ook heel geschikt voor Plusklassers, Leonardoscholen en Steve Jobsscholen.

Deze lessenserie kan naast elke bestaande methode gebruikt worden.

De serie wordt op een USB stick aangeleverd; geschikt voor digibord en printer.

 

Elke les staat op zich en de kaarten kunnen in willekeurige volgorde gebruikt worden. Alle aspecten van het schrijfonderwijs komen op unieke en zelfregulerende wijze aan bod. Het welbevinden van de leerling en het uitbouwen van zijn/haar vaardigheden staan voorop.

De samenstellers Aartje Schoemaker en Dick Schermer hebben hun jarenlange ervaring met het schrijvende kind en met verschillende schrijfdisciplines in deze serie verwerkt.

 

Bestelwijze:

Maak € 25,- over op rekeningnummer NL51RBRB0900589310 t.n.v. A. Schoemaker – Ytsma, o.v.v.

BB serie KIKA en vermeld naam en adres, zodat de USB-stick toegestuurd kan worden.

Bestellen per mail kan via platformhso@home.nl. Na betaling volgt het versturen.

 

Op de site www.handschriftontwikkeling.nl kunt u twee voorbeeldkaarten inzien.

 

Over de auteurs:

A.C.M. Schoemaker – Ytsma. Was leerkracht BO en HO, Akte M.O. Schoonschrijven, grafoloog en schrijfpedagoog, schrijft artikelen in onderwijsbladen en is  secretaresse van het Platform Handschriftontwikkeling.

D. Schermer. Was directeur van enkele basisscholen, werkte als schoolbegeleider,  schrijft artikelen in onderwijsbladen en is voorzitter van het Platform Handschriftontwikkeling.

 

Nieuwleusen/ Zevenaar, januari 2015

 

Staat uw school er niet tussen? Meld u nu aan!